PLUTON

ZNAMENJE DOMICILA: ŠKORPIJON
VLADAR OSME HIŠE
BARVA: ČRNA
DAN: NOBEN
KOVINA: PLUTONIJ
Pluton je sovladar Škorpijona, katerega tradicionalni vladar je Mars. Njegovo zvezdno leto traja približno 248 let. Odkrit je bil šele leta 1930, zato astrološko še ni povsem pojasnjen, vsekakor pa je povezan z razvojem atomske energije. Simbolizira uničevanje, nevidne sile, podzavest, regeneracijo, transformacijo. V horoskopu nakazuje področje na katerem bomo v življenju doživljali najhujše krize in preizkušnje.
TRANSFORMACIJA
Pluton želi vladati in do popolnosti nadzorovati ljudi ter okoliščine. Uporablja komaj zaznavne načine, ki mu pomagajo pri njegovi manipulaciji, zato ga povezujemo tudi z vsemi, kar je skrito, prikrito in zamaskirano. Ne deluje na zavedni, pač pa na nezavedni ravni, ki ga vodi pri vseh njegovih ciljih. Zato zanj ni ne predaha ne predaje. Uporabil bo vse, kar mu je na voljo, da bo dosegel svoje cilje. Preprosto bi lahko njegovo delovanje lahko strnili v popoln zlom sistema, ki ga nato na novo zgradimo. Ustvarja nered, s pomočjo katerega svojo tarčo popolnoma uniči. Vedno ga najdemo tam, kjer se dogajajo ekstremne okoliščine. Njegov moto je vse ali nič, naredi ali umri in podobno... Povezujemo ga z atomsko energijo, ki je strah in trepet našega sveta. Nikoli se ne preda in se bori do zadnjega diha. Zamislite si, da je tak vaš nasprotnik. Verjetno si želite, da ga ne bi nikoli spoznali. Vsi se bojimo njegove sposobnosti uničenja. V nekaterih trenutkih pa si zaželimo pomoč nekoga, ki bi za nas deloval, kot deluje Pluton.
Pluton pa ni le uničevalec pač pa predstavlja tudi sposobnost zdravljenja. Vse tisto, kar je skrito, osvetli in odkrije, zato ga povezujemo s psihoterapijo, kirurgijo in raziskovanjem. Pluton želi odstraniti vse bolno in le to nadomestiti z novim, zdravim. Deluje vedno takrat, ko se nam zdi, da smo presegli nemogoče ekstremne situacije. Po začetnih bolečinah Pluton, poskrbi za popolno preobrazbo, na različnih področjih; kot je sistem vrednosti, življenjski slog, razmišljanje, ravnanje z denarjem, boleznimi. Deluje počasi, previdno in dokončno. Pomislite na ljudi, ki so bili klinično mrtvi, a se vrnejo v normalno življenje. Srečali so se s Plutonom. Mnogi so se zaradi tega popolnoma spremenili. Kjer se nahaja Pluton v rojstni karti, morate sami sestaviti sestavljanko, tu morate sami, brez kakršnekoli pomoči rešiti problem.
PLUTON IN ČLOVEŠKO TELO
V času odkritja Plutona je prišlo do velikega napredka v psihoterapiji. Tovrstna terapija pomeni brskanje po našem lastnem podzemlju in odkrivanje skritih travm, ki jih je moč ozdraviti le, če jih privlečemo na dan.
KLJUČNE BESEDE POVEZANE S PLUTONOM
Moč, vpliv, oblast, dominantnost, sila, pritisk, zatiranje, izsiljevanje, manipulacija, vplivanje, sugestija, magija, smrt, umor, preobrazba, terapija, smrt in prerojenje, fiksacija, storilec, žrtev, ekstremna spolna strast, sadomazohizem, sovraštvo, maščevanje, okrutnost, trplenje, samouničenje, popolno uničenje, raziskovanje, priti stvarem do dna, vse ali nič.
ASTRONOMIJA

Pluton je deveti in najbolj oddaljen planet od Sonca. Odkrit je bil 18.2.1930 in je edini, ki ga vesoljska plovila še niso obiskala. Nekateri astronomi so menili, da bi Pluton lažje klasificirali kot velik astreoid ali komet, kot pa planet. Od avgusta 2006 ni več uvrščen med planete pač pa spada med pritlikave planete, kamor so astronomi uvrstili tudi Ceres in Erido. Njegova orbita je zelo ekscentrična. Včasih je bližje Soncu kot Neptun in takrat velja Neptun kot od Sonca najbolj oddaljen planet. Pluton rotira v nasprotni smeri od večine ostalih planetov. Lahko ga opazimo z amaterskimi teleskopi, vendar moramo biti izurjeni in potrpežljivi.
PLUTON V HIŠAH
Hiša v kateri je Pluton je osebnega pomena. Kaže na življensko področje, kjer nas pogosto "tepe usoda", kjer doživljamo življenjske transformacije in krize in kjer se nam pogosto temeljito spremeni tok življenja.
PLUTON V ZNAMENJIH
Znamenje v katerem je Pluton je generacijske narave; ranljive točke generacije.