☼ IZRAČUN SREDINE NEBA - Medium Coeli ☼

O tem, kakšno poklicno usmeritev oziroma kariero si posameznik (nezavedno) želi, nam veliko pove posebna občutljiva točka v horoskopu, ki jo imenujemo sredina neba ali MC (Medium Coeli). Vsak kolikor toliko izkušen človek ve, da spada izbira poklica med najpomembnejše odločitve v življenju. Psihološka astrologija nam lahko tudi pri tem izdatno pomaga, saj na simbolni ravni pokaže, kateri je tisti »pravi« poklic, kjer bo posameznik najbolj občutil notranjo duševno izpolnitev. Veliko ljudi namreč ne ve, s čim bi se v življenju ukvarjali oziroma, kaj jih v življenju dejansko zanima.

Opomba: Časi za posamezne sredine neba (MC) navedene v tabeli so približni, kajti sredina neba (MC) se spreminja vsak dan, zaradi zmanjšanega obsega pa je tabeliran po deset dni skupaj. Če želimo ugotoviti sredino neba (MC), moramo pogledati datum, uro in minuto rojstva in ga odčitati iz tabele. V kolikor je čas rojstva v bližini konca časovnega intervala, je lega sredine neba (MC) vprašljiva. V takem primeru je potrebno kontaktirati astrologa, da naredi točen izračun sredine neba (MC). Ta tabela sredin neba (MC) se lahko uporablja samo za Slovenijo in je orientacijske narave.

Izbira poklicne kariere s sredino neba (MC) v:

Ovnu kaže na potrebo po močnih izzivih, tekmovanju, dinamiki, hitrosti in pionirskem izražanju osebnosti (športniki, vojaki, policisti, gasilci, mesarji, zobozdravniki in kirurgi).

Biku kaže na potrebo po lepoti, harmoničnosti, umetnosti, stabilnosti in materialni trdnosti (podjetniki, glasbeniki, slikarji, cvetličarji, dekoraterji, kozmetiki in bančniki).

Dvojčkih kaže na potrebo po komunikativnosti, zbiranju informacij in raznovrstnosti (govorniki, arhitekti, predavatelji, pisatelji, administratorji, knjigovodje, založniki in poštarji).

Raku kaže na potrebo po pripadnosti, čustveni toplini, skrbnosti, varnosti in občutljivosti (prodajalci, gostilničarji, ribiči, negovalci, medicinske sestre in trenerji).

Levu kaže na potrebo po izstopanju, optimističnosti, pomembnosti, ustvarjalnosti in dramatičnosti (vodje, direktorji, zlatarji, igralci, gledališčniki, komiki in vzgojitelji otrok).

Devici kaže na potrebo po praktičnosti, marljivosti, uslužnosti, študioznosti in perfekcionističnosti (zdravniki, maserji, tajnice, poštarji, zidarji, kleparji in ključavničarji).

Tehtnici kaže na potrebo po uravnoteženosti, urejenosti, miroljubnosti, prijetnosti in pravičnosti (sodniki, odvetniki, pogajalci, diplomati, posredniki, terapevti in plesalci).

Škorpijonu kaže na potrebo po intenzivnosti, strastnosti, skrivnostnosti, motiviranosti in polariziranosti (patologi, ginekologi, politiki, detektivi, zavarovalni in drugi agentje).

Strelcu kaže na potrebo po odprtosti, neposrednosti, širini, neomejenosti in filozofskosti (duhovniki, filozofi, profesorji, turistični vodiči, fotografi, pustolovci in popotniki).

Kozorogu kaže na potrebo po družbeni uspešnosti, resnosti, odgovornosti in strukturiranosti (znanstveniki, predsedniki, rektorji, arheologi, geologi, gradbeniki, vrtnarji, rudarji, kmetje, menihi in asketi).

Vodnarju kaže na potrebo po enakopravnosti, socialnosti, nenavadnosti, inteligentnosti in naprednosti (inovatorji, izumitelji, socialni delavci, uporniki, borci za pravice in astrologi).

Ribah kaže na potrebo po odmaknjenosti, idealističnosti, požrtvovalnosti, sočutnosti in altruizmu (pesniki, pravljičarji, mistiki, lekarnarji, anastezisti, režiserji in knjižničarji).