SATURN V TRANZITU K PLANETOM

Najpomembnejši so aspekti prvega reda in seveda petšestin. V tem aspektu se planeta "ne vidita in ne čutita" zato se nevidno ovirata. Približevanje tranzita na osebne planete čutimo 3 - 4° prej, čutimo, da bo prišla neka življenjska preizkušnja, vse pa je seveda naša odločitev: kaj pravzaprav hočemo. Ker je Saturn (Kronos) povezan z časom, občutek mine, ko mine natančen tranzit. Depresijo ponavadi občutimo, ko stoji na planetu, to je mučenje na obroke. Takrat je dobro zadeve v našem življenju upočasniti. Včasih vplivi tranzitnega Saturna delujejo veliko časa (retrogradnost) ali pa če prihaja Saturn v tranzitni aspekt z več planeti rojstne karte zapovrstjo. Njegov vpliv ni nujno popolnoma negativen. Daje nam praktičnost in razumnost. Res je, da nas pogosto ovira, vendar ne pozabimo, da nam hkrati daje modrost in znanje.

SATURNOV TRANZIT K SONCU
POZITIVNI ASPEKTI
Pojavlja se vprašanje, kaj je smisel življenja in življenjske poti. Potrebo imamo po ločitvi dobrega od slabega. Pogosto čutimo pritisk, ki ga ne znamo definirati, gre pa za duha v nas, ki misli, da je vse mogoče in Saturn na nek način to oblikuje in pravi: sprijazni se, odloči se, izberi si svojo pot. Pogosto sprejmemo v času trajanja tranzita kakšno dodatno odgovornost (odgovornejše delovno mesto, poroko ali drugo obvezo), moramo se pa pripraviti na splošno upočasnitev tempa in če se nam zdi napredovanje prepočasno, glede na vložen trud, bomo rezultate videli šele po prehodu Saturna čez Sonce. Tranzit Saturna pa postavlja čvrste temelje in to so vedno dolgoročni rezultati.
NEGATIVNI ASPEKTI
Obdobje zastojev in zamud, zato je dobro biti v času trajanja tranzitov karseda potrpežljiv. Skrbno je treba paziti na zdravje (jemati vitaminske dodatke) in več počivati, če se le da. Hiša skozi katero potuje Saturn, bo kazalec, kje bodo težave najizrazitejše. V ženskem horoskopu (skrb ali razočaranje z izgubo moža ali očeta).

SATURNOV TRANZIT K LUNI
POZITIVNI ASPEKTI
V času trajanja tranzita Saturna k Luni čutimo, da moramo na čustveni bazi nekoliko dozoreti. Sprašujemo se, kaj za nas odnosi sploh pomenijo. V času tranzita imamo priložnost za odločitev. Za to obdobje pa so značilne tudi pogoste spremembe razpoloženja. Čeprav lahko Saturnovo treznost človek izkoristi za načrtovanje prihodnosti, pa je treba vseeno počakati na konec tranzita pred konkretnimi dejanji (vsaj dva tedna). To je tudi čas, ko je potrebno upoštevati nasvete starejših ljudi.
NEGATIVNI ASPEKTI
V času trajanja tranzita Saturna je človek precej črnogled (tudi depresiven), vsega ima zadosti, pogosto so prisotne zdravstvene težave. Gre za obdobje neke notranje žalosti zaradi družinskih zadev (skrb ali razočaranje zaradi ženske, matere, soproge)

SATURNOV TRANZIT K MERKURJU
POZITIVNI ASPEKTI
Tranzit Saturna na Merkurja (boga komunikacije) prinese opredelitev naših mnenj, zavemo se kaj smo in pokazati moramo svoje misli. Pogosto se pojavi nek preizkus, ki ga čutimo kot usodnega. Naloge si sami nalagamo, čistimo um, razum in se sprašujemo, na kakšen način smo sposobni razmišljati in komunicirati. Primeren čas je za študij, ali podobne miselne napore, človek pa postane resnejši.
NEGATIVNI ASPEKTI
V času negativnih aspektov tranzitnega Saturna k Merkurju smo intelektualno nekoliko šibki. Najbolje je veliko počivati, poslušati glasbo in branje. Prevevajo nas predvsem črne misli. Prijatelji so včasih v breme in potruditi se moramo, da ohranimo dobre odnose.

SATURNOV TRANZIT K VENERI
POZITIVNI ASPEKTI
V času trajanja tranzita Saturna k Veneri gre predvsem za opredelitev vrednot in tudi naše vrednosti. Začnemo se spraševati kaj lahko damo in kaj dobimo in definirati, kaj je za nas vredno in lepo. Človek v tem času resno razmišlja o svojih partnerstvih in precejšnja možnost je, da jim pogumno pogleda v oči in jih razčisti enkrat za vselej. Poudarek je na resnih sklepih in dolgoročno se spremembe izkažejo za koristne. Izkušnja tranzitnega Saturna na Venero je prepoznati sebe v odnosih in se ločiti od tistih, ki nam ne ustrezajo. Ponavadi navežemo prijateljstva s starejšimi osebami (tudi erotična srečanja z starejšimi). To je tudi primeren trenutek za razmislek o denarnih naložbah ali zavarovanju, predvsem v smislu privatne lastnine.
NEGATIVNI ASPEKTI
Partnerstva vseh vrst, so v času trajanja tranzita pod vprašanjem in zaidejo v težave. Včasih se enostavno ne da pogovoriti in vlada neko puščobno vzdušje. Svetuje se, da v času trajanja tranzita ne sprejemamo nekih odločitev in počakamo najmanj dva tedna. Razlog za partnerjevo nezanimanje je lahko tudi v tem, da se človek s tranzitom Saturna na Venero ne odziva tako ljubeče kot ponavadi, pomanjkanje spolnih želja je v tem času običajno. Aspekt včasih omejuje tudi pridobivanje zaslužka, zato je potrebna varčnost. Pri lastnini pa varnostne ključavnice in velika previdnost.

TRANZIT SATURNA K MARSU
POZITIVNI ASPEKTI
V tranzitu Saturna k Marsu, se sprašujemo ali smo sposobni izpostaviti sebe in tvegati, ali smo jasni do svojih zahtev in do okolja, ali smo sposobni boriti se za svoje vrednote, ki jih življenje ima za nas, ali se borimo tako kot do sedaj, ali bomo zavzeli novo taktiko. Saturn pravi Marsu: discipliniraj se! Potrebno je doseči neko ravnovesje na energijski ravni in počasi napredovati. Delati je treba počasi in vstrajno in vprašati za nasvet preden se kaj odločimo.
NEGATIVNI ASPEKTI
V času tranzita Saturna k Marsu smo brez energije in tudi poguma, da bi speljali kakšne nove projekte. Imamo občutek nemoči in se včasih počutimo onemogočene. Če imamo obdobje jeze, se lahko poskušamo zbrati in mirno napišemo pritožbo, brez besnih izbruhov, ki bi imeli za posledico tudi poškodbo.

TRANZIT SATURNA K JUPITRU
POZITIVNI ASPEKTI
V času tranzita k Jupitru pride na površje naša filozofska usmeritev, opredelitev naše moči optimizma in domišljije, ugotovimo, da ni več vse mogoče in možno. V naše življenje pride nekakšna streznitev. Potrebno je zavestno ustvarjati notranje ravnovesje. Lahko bi v tem času prišlo do pomembnih odločitev in koristnih sprememb.
NEGATIVNI ASPEKTI
Gre za notranji nemir in razdvojenost med optimizmom in pesimizmom, človek bi rad ukrenil kaj pogumnega in nenavadnega, pa čuti da mu nekaj (odgovornost) to preprečuje. Dokler traja aspekt tranzitnega Saturna k Jupitru, je bolje osredotočiti se na tiste stvari, ki jih Saturn ne ovira.

TRANZIT SATURNA K URANU
Pri vseh tranzitnih aspektih med Saturnom in Uranom prevladuje vpliv Saturna, ker je močnejši, četudi je Uran mogoče personaliziran. Planeta sta si v mnogočem sorodna, saj je Saturn tradicionalni vladar Vodnarja.
Tranzit povzroča prepoznati svojo notranjo nervozo. Oba planeta sta precej "težka" in življenje postane napeto in polno nenadnih sprememb. S psihološkega vidika je človek v nekem precepu, po eni strani čut dolžnosti in po drugi neodvisni duh, ki si želi sprememb. Zato je to obdobje "zaskrbljenosti". Z pomembnimi odločitvami je treba počakati. Kar se človeku dogaja v takem tranzitu ima dolgoročno koristi in odpre precej možnosti za nove poti v poklicnem in privatnem življenju.

TRANZIT SATURNA K NEPTUNU
Tranzit Saturna k Neptunu je predvsem pritisk na uresničitev lastnih idealov, uresničitev sanj, takrat ko najmanj pričakujemo. Saturn nas nauči, da je treba nekaj discipline doseči in Neptun dobi bolj realno funkcijo.Včasih človeka začne zanimati religija in mistika, abstraktno in okultno.
Negativni tranziti so bolj neprijetni, saj človeka lahko nekdo celo oslepari, povzroči nejasnosti in zamude in splošno zmedo v življenju.

TRANZIT SATURNA K PLUTONU
To so zelo težavna obdobja v življenju posameznika. Človek napreduje počasi in le s težka. Prepoznati je potrebno svojo psihološko moč (ali nemoč), komplekse, kje smo sami destruktivni in najti rešitve za to. S psihološkega vidika postane človek zelo pesimističen in ponavadi plavamo v tem obdobju proti toku. Potrebno se je umiriti in ponovno ovrednotiti neko življenjsko obdobje in ga spremeniti, če ne ustreza. Če bomo poizkušali karkoli izsiljevati bomo zapravljali čas in energijo.

TRANZIT SATURNA K ASCENDENTU
To je nadvse pomembno obdobje. Približno dve leti in pol pred nastopom konjunkcije Saturna na Ascendent, potuje Saturn skozi dvanajsto hišo in v tem obdobju temeljito razmišlja o svojih duhovnih vrednotah. Na podlagi teh vrednot potem ko se dotakne Ascendenta nastopi "novo rojstvo" in se spremeni način življenja. To je pogosto življenjska prelomnica, med katero človek temeljito razmisli o svojem življenju. Nauči se veliko novega. Lahko gre za začetek resnega ljubezenskega razmerja, utrditev zveze, možne so starševske odgovornosti in varne denarne naložbe... Človek sicer napreduje počasi, vendar so rezultati njegovih prizadevanja praktični in trajne narave. Če so aspekti negativni so težave večje, vendar je končni razultat osebnosti razvoj in večja notranja moč.

TRANZIT SATURNA K MC
Ta tranzit močno vpliva na človekovo kariero. Človek ima precejšnjo možnost napredovanja ali celo spremembe poklica. Aspekt predstavlja življenjsko prelomnico, nad dogodki nima človek nikakršnega nadzora, ampak so posledica preteklega ugleda in dejanj. Če nima poklicnih ambicij lahko človek doseže kakršnikoli cilj, ki si ga je zastavil, toda počasi in zasluženo. Negativni aspekti prinašajo težave, zamude in zastoje. Lahko ostanemo celo brez službe, vendar ponavadi zaradi tega dobimo boljši položaj dolgoročno.