JUPITER

ZNAMENJE DOMICILA: STRELEC, RIBI
VLADAR DEVETE HIŠE
BARVE: ZELENA, ŠKRLATNA, TEMNOMODRA
DAN: ČETRTEK
KOVINA: KOSITER
Jupiter se v vsakem znamenju zadrži približno eno leto, Zodiak pa obkroži v 12 letih. V tradicionalni astrologiji velja za velikega benefika ali za veliko srečo. Rimski Jupiter je v grški mitologiji Zevs, najvišje božanstvo. Prinaša optimizem in dobrovoljnost.
Jupiter ponazarja nasprotni princip od Merkurja, kar dokazuje dejstvo, da je Merkur v Jupitrovih znamenjih (Strelec, Ribi) šibek, tako kot je Jupiter šibek v Merkurjevih znamenjih (Dvojčka, Devica). Merkur vlada detajlom in stvarem v manjšem merilu, Jupiter pa gleda na življenje s širšega zornega kota. Ker po mitologiji predstavlja Zevsa, kralja bogov so zato njegove glavne značilnosti veličina, širokopotežnost in ekspanzivnost.
VEČJI OD ŽIVLJENJA
Jupiter je vladar sveta in naravni signifikator vsega tujega in oddaljenega, kakor tudi potovanj v daljne dežele. Ljudje z močno izraženim Jupitrom v horoskopu so pogosto telesno zelo veliki, ter nemirnega podjetnega duha, najbolj pa jih je strah, da bi jih kdo omejeval. Te značilnosti so zelo opazne v obeh Jupitrovih znamenjih, Strelcu in Ribah, ki se telesno in duševno rada ženeta do skrajnih meja, ter sta najsrečnejša pri pohajkovanju, raziskovanju in učenju. Jupiter vlada višjemu izobraževanju in umu, zlasti pa pravu, resnici, svobodi, religiji in filozofiji, ki jih uteleša strelčevski arhetip. Najprimernejši poklici za ljudi s poudarjenim Jupitrom v horoskopu so poučevanje, pravo, duhovščina, dobrodelne dejavnosti, človekove pravice in politika.
Jupitrovski ljudje se tako resno poglabljajo v družbene in planetarne probleme, da so včasih pretirano pridigarski in pravičniški, čeprav imajo siver veliko dobrih lastnosti - so humani, prijateljski, radodarni in optimistični. Dobro aspektiran Jupiter prinaša zaupanje in vero v življenje, kakor tudi prepričanje, da se nobena stvar ne zgodi brez razloga.
Po drugi strani pa pomeni slabo položen Jupiter malodušje, zlobo in strah ali pa pretirano vero v moč usode, ki pripelje do zanikanja osebne odgovornosti. Ljudje pod vplivom Jupitra po navadi prekipevajo od navdušenja, žal pa jih ta podjetnost pogosto drago stane, saj povzroča razsipnost in neprevidnost.
Jupiter je planet sreče, ki v življenju prinaša ugodne priložnosti, srečna naklučja in zadetke na loteriji, pogosto pet minut pred dvanajsto in kot nagrado za vero in zaupanje.
JUPITER IN ČLOVEŠKO TELO
Zaradi povezave s Strelcem vlada Jupiter; kolkom, medenici, bedrom in ishiatičnemu živcu. Pod njegovim vplivom so tudi kri, jetra in bolezni, ki jih povzročajo požrešnost, nezmernost in lagodno življenje.
KLJUČNE BESEDE POVEZANE Z JUPITROM
Angel varuh, avtocesta, bogastvo, dobro počutje, dolga potovanja, filozofija, guru, mednarodna trgovina, modrost, obilje, optimizem, povečanje, pravica, pretiravanje, smisel življenja, uspeh, velikodušnost.
JUPITER V HIŠAH
Hiša v kateri je Jupiter kaže področja življenja, kjer nas pogosto čaka veliko dobrih priložnosti, ponudb. Je hiša optimizma in zaupanja. Je ključno življensko področje za oblikovanje našega verskega in filozofskega prepričanja in pogleda na svet.
JUPITER V ZNAMENJIH
Znamenje v katerem je Jupiter, nam pove, kako in na kakšen način se kaže naša moč optimizma in zaupanje v življenje, na kakšen način uresničujemo svoje filozofsko prepričanje.