NEPTUN

ZNAMENJE DOMICILA: RIBI
VLADAR DVANAJSTE HIŠE
BARVA: TURKIZNO ZELENA
DAN: NI DOLOČEN
KOVINA: NI DOLOČENA
Neptun sovladar Rib, katerih tradicionalni vladar je Jupiter, potrebuje za pot okoli Sonca približno 170 let. Planet Neptun so odkrili leta 1846, in glavno odkritje tega obdobja, na primer fotografija in film, odlično sovpadajo s simbolizmom tega oddaljenega planeta.
Fotografija in film sta odkritji neptunskega obdobja. Prvo fotografijo so posneli 1827, prve "iluzinistične igrače" - naprave, ki so dajale vtis gibljivih slik - pa so se pojavile v zgodnjih tridesetih letih 19. stoletja. Svet iluzije je neptunski svet, in morda je narava tega planeta prav zato tako varljiva in jo je težko opredeliti.
Neptun je ženski planet in velja za višjo oktavo Venere. Vlada morjem in oceanom, tekočinam, glasbi, filmu, glamurju, sanjam, iluziji, razočaranjem, duhovnosti, notranji luči, idealom, mistiki, anestetikom, drogam in laskanju. Njegova naloga je, da nas nauči, da obstaja še vse kaj drugega kot le materialni svet, ki ga doživljamo vsak dan. Obdaja ga vse kar je nedotakljivo. Notranji občutki, umetnost, ljubezen do poezije, barve in ples. Pod njegovo okrilje spadajo nevidna bitja, angeli in duhovi. Ob njih ne smemo pozabiti na vse vizije, videnja in komunikacijo z duhovi ali nevidnimi silami. Neptun vlada tudi vsem, ki delujejo ker jim glasovi v glavi tako narekujejo. V najboljši postavitvi pripada Neptunu tudi sposobnost zdravljenja, odpuščanja, nesebičnega služenja in žrtvovanja za druge. Povezujemo ga tudi z občutkom krivde in nezaželjenostjo. Pogosto predstavlja ljudi, ki nas prevarajo. Neptun ne pozna meja in nas skoraj nezaznavno pelje v drugačne svetove, kot je naš vsakdanjik.
Vlada vsemu, kar nam pomaga, da zbežimo od realnega sveta; predvsem drogam, narkomaniji, alkoholizmu, namišljenim bolnikom, mesečnikom, transom, hipnozi in vsemu nematerialnemu in nenormalnemu. Z njegovo pomočjo bežimo v tako imenovano idealno življenje ter okoliščine, ki so del iluzije in Neptunove zamegljenosti nad situacijo, v kateri se nahajamo. Pomaga nam pri naši ustvarjalnosti in spodbuja našo domišljijo. Z njegovo pomočjo si v mislih ustvarimo idealen svet, povsem usklajen z našimi trenutnimi željami. Na žalost njegova iluzija traja le kratek čas. Vračanje v naše vsakdanje resnično življenje je za nekatere ljudi preveč boleče, zato se dnevno poslužujejo Neptunovih peklenskih pripravkov, ki jim pomagajo ostati v svetu iluzij.
Zelo dobro lahko njegov vpliv izkoristijo vsi ustvarjalni ljudje, kot so igralci, glasbeniki, skladatelji, režiserji, ter drugi filmski ustvarjalci, pevci in podobni ljudje. Žal mnogi izmed njih ne vlagajo vse njegove energije le v svoje ustvarjanje, pač pa posegajo tudi po njegovih škodljivih spojinah.
Neptunovo delovanje je subtilno, komaj zaznavno, postopno in pogosto prikrito.
KLJUČNE BESEDE POVEZANE Z NEPTUNOM
Zabrisano, kaos, nevidno, duhovi, skrivno in skrito, laž, goljufija, intrige, film, fantazija, sanje, hrepenenje, idealiziranje, senzitivnost, občutljivost, zdravljenje, pomoč, odtujenost, požrtvovalnost, usmiljenost, sočutje, pobeg, odpoved, zasvojenost, osamljenost, strup, droga, alkohol, voda, morje, kolektiv, spiritualnost, mistika, ezoterika, strah, negotovost, nemarnost, izguba, pomankanje, šibkost, umetnost, fantazija.
ASTRONOMIJA
Neptun je osmi planet po oddaljenosti od Sonca. Že leta 1613 ga je opazoval Galilei. Neptun se nahaja zelo blizu Jupitra in Galilei je mislil, da je zvezda. V dveh zaporednih nočeh je opazil, da se je Neptun malenkostno premaknil glede na bližnjo zvezdo, v prihodnjih nočeh pa mu je ušel iz polja vidnosti.
Neptun ima prstane, lahko ga opazujemo z pomočjo daljnogledom (če vemo kje ga iskati), toda da bi videli še kaj drugega kot majhen disk potrebujemo dober teleskop.
NEPTUN V HIŠAH
Hiša v kateri je Neptun, je bolj osebna. To je področje, kjer se soočamo s transcendentnim delom svoje narave in tudi kjer smo posledično nagnjeni k izgubam (nečemu se odpovemo ker imamo ideal).
NEPTUN V ZNAMENJIH
Znamenje, v katerem je Neptun je generacijsko in kaže na sanje in ideale celotne generacije ljudi.
Šibki Neptunovi položaji zavirajo fantazijo in senzibilnost kot tudi sočutje do drugih. Neptunove napetosti so najmočnejši aspekti pobega in zasvojenosti. Aktivirajo strahove in nesigurnost, oziroma tendenco, izmakniti se realnosti.